tirsdag 4. oktober 2011

Annes aronia- og eplesmuldrepai

Fra Anne Spånem:

Her kommer oppskriften på paien jeg hadde med på høsttakkefesten. Grunnlaget la Jamie Oliver, men jeg har puttet på noen egne greier:-) Har laget den med bare epler også, med rabarbra eller solbær, egentlig er det ikke noen grenser for frukt/bær! Spis lunken med løst vispet krem eller vaniljeis.

Brødrasp:
200 g mel
En god håndfull store havregryn
En klype salt
150 gram meierismør (ikke bremykt)
100 g sukker

Ha alt i en food processor og kjør det til fine smuler. Eller for hånd, men da må du gni deigen mellom håndflatene.

Frukt:
5-6 dl aronia tømmes i en tykkbunnet kjele. Varm opp til kokepunktet sammen med 4 dl sukker, gjerne brunt rørsukker. Smak! Dette er sure bær! Klem i en kvart sitron, 1 ts kanel og gjerne vaniljestang/vaniljesukker. Bruk gjerne en stamper for å klemme litt mer saft av bærene.

Hell bærblandingen i paiform. Skiv et par epler og legg oppå. Sukre eplene litt. Fordel raspet på toppen. Knus en håndfull hasselnøtter ved å putte dem i en vanlig plaspose. Deng løs med klubbe eller kjevle. Null søl! Fordel de knuste nøttene på toppen.
Stekes midt i ovnen på 200 grader i 30 min, eller til du ser den er gyllen og nøttene litt mørkere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar