Den nydelige suppa under ble servert på gårsdagens grønne fingre-dag på Århus Andelsgård. Oppskriften har jeg fått av Tove Hoppestad.
Ingredienser:
600 gr skrelte poteter (1 kg poteter blir ca 750 gr når de er skrelt)
1 stor løk
smør
1 liter buljong eller god kraft
3 dl fløte
løpstikke
salt og pepper
Fremgangsmåte:
Finhakk løk og kutt poteter i små terninger.Løken surres i smør til den er gylden. Ha i potetene og surr det hele litt til. Jeg bruker raust med smør.
Ha i buljongen/krafta og kok til potetene er møre. Stamp de i kjelen. Jeg synes det er fint med litt struktur i suppa, men det skal ikke være store potetklumper i ho.
Kokes opp med fløte(creme fraiche kan også brukes). Smak til med salt og pepper og ha i godt med kjærlighetsurt(løpstikke).
Dette gir ca 2 liter suppe,så hvis du regner ca 2 dl suppe pr porsjon så holder denne oppskriften til ca. 10 personer.
Lykke til!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar